in

Dans pe gheata si noroi! De la Balint si Lacatus la Ronaldo

FCSB, lidera din Liga 1, s-a impiedicat la Pitesti, scor 0-0 cu FC Arges. Suprafata de joc, plina cu zapada, i-a impiedicat pe cei de la FCSB sa spere la victorie. In aceste conditii, “ros-albastrii” s-au plans dupa partida de conditiile de joc.

Ambele echipe au practicat un joc haotic. Pe langa terenul inghetat, mingea plina cu zapada a fost pentru jucatori un alt adversar de temut. Cei de la FCSB au acuzat ca doar in Romania se joaca pe astfel de terenuri.

CITESTE SI: Atunci cand Ronaldo a jucat pentru Brazilia cu numele de Ronaldinho!

Fals! Chiar in urma cu 10 zile, in prima liga din Turcia, s-a jucat un astfel de meci. Si exemplele pot continua la nesfarsit, chiar si Bundesliga fiind martora unor astfel de suprafete de joc albe.

Basaksehir – Sivasspor 1-1

  • Camuflaj total pentru echipa vizitatoare!
  • Jucatorii de la Sivasspor, echipati in alb, nu se vedeau pe teren, din cauza zapezii

Cu siguranta, fotbalul trebuie sa se desfasoare pe terenuri bune. Este nevoie pentru spectacol, dar, mai ales, pentru securitatea jucatorilor.

CITESTE SI: TOP – Cei noua “Noul Hagi”! O sintagma cat un blestem!

”Un meci foarte greu, pe un teren pe care nu puteai pasa deloc. Nu exista vreo scuza ca nu am castigat, dar nu cred ca mai exista campionate in Europa unde sa se joace pe un asemenea teren. Doar in Liga 1. Ne dezavantajeaza, suntem o echipa care pasam mult” – declaratie oferita de Andrei Miron (FCSB), la finalul partidei de la Pitesti, conform GSP

Andrei Miron are dreptate – gazonul trebuia sa fie verde. Dar ce trebuie sa invete jucatorii zilelor noastre: clasa unui fotbalist este permanenta… In  acest sens, imaginile VIDEO de la doua meciuri celebre jucate la Moscova pot demonstra afirmatia.

9 noiembrie 1988, Optimi de finala Cupa Campionilor Europeni – Mansa retur (In tur: 0-3)

Spartak Moscova – Steaua Bucuresti 1-2

Goluri: Cerenkov ’44 / Lacatus ’11, Balint ’89

Dupa partida din capitala fostei URSS, atacantul Gavril Balint a spus: ”Atunci, in ’88, am fost prizonier in patria frigului!”. Steaua s-a calificat dupa un meci in care fotbalul a semanat mai mult cu un meci de hochei pe gheata.

CITESTE SI: Gabi Balint: “Visez ca intru in teren ba cu Steaua, ba cu Nationala. Dar nu-mi gasesc sireturile”

”Sunt de acord ca fotbalul trebuie sa se joace pe suprafete plane, cu gazon din belsug. Nu-mi plac terenurile fara iarba, nici cele cu gheata si zapada, ce sa mai zic de cele pline de noroi. Dar daca ajungi sa joci pe ele… esti dator sa arati ca esti fotbalist! (…)Multi se intreaba cum de rusii nu au luat in calcul “patinoarul” verde? Cu siguranta, multe meciuri le jucasera pe gheata! Ei bine, gazdele au avut propria lor strategie, dar nemtii le-au stricat planul! Adica arbitrii din RFG, care i-au prins cu crampoane “cui”, cele folosite la atletism! Au fost pusi sa-si schimbe crampoanele cu unele regulamentare si astfel se explica de ce noi ne-am adaptat pe terenul lor si ei nu! Am fost rezerva! De doua ori cumplit! De ce? Unu, pentru ca eram, din nou, “Balint, arma secreta” – Doamne, ce urasc expresia asta! – si doi, pentru ca afara erau -15 grade Celsius si ma lipisem de banca! Am intrat pe final, la 1-1. In ultimul minut, am marcat golul victoriei. Steaua nu mai avea nevoie de golul ala, dar eu da, ca sa sper, din nou, la un loc de titular!” Gavril Balint, intr-un editorial scris pentru platforma EuSunt12

Dupa zece ani, acelasi loc…

14 aprilie 1998, Semifinale Cupa UEFA – Mansa retur (In tur: 1-2)

Spartak Moscova – Inter Milano 1-2

Goluri: Tihonov ’12 / Ronaldo ’45, ’75

Poti dansa in noroi? Poti dribla adversarii pe un teren de fotbal acoperit cu gheata si rumegus? Daca esti “Il Fenomeno” poti face asta, cu usurinta! Chiar si atunci cand de acel tip de teren depinde calificarea intr-o cupa europeana!

Golul victoriei a aratat ca abilitatea exista in sange si in antrenamente. Ronaldo a marcat un gol fabulos dupa ce a driblat mai multi jucatori de la Spartak Moscova, a facut “un-doi” cu Ivan Zamorano si a marcat cu o usurinta dezarmanta si multa gratie. Cu siguranta, este cel mai prost teren pe care a jucat vreodata mare fotbalist brazilian. Iar golurile sale inscrise in conditii incredibile au dus-o pe Inter in finala, competitie care avea sa fie castigata dupa trei saptamani.   

Scris de Ultima Faza

Neymar si-a ales “Echipa de Aur” din istoria lui Paris Saint-Germain

La 43 de ani, Buffon si-a propus reinnoirea contractului cu Juventus!