Dragoş Petrescu, preşedintele unei asociaţii patronale din industria restaurantelor, a declarat la Digi24 că reprezentantii HoReCa au promovat un plan de deschidere în trei etape: 15 mai, 1 iunie, 15 iunie.
“Premierul nu a fost de acord cu prima fază, 15 mai, sperăm ca 1 iunie să fie data la care să deschidem terasele în aer liber în primă fază. Din 15 iunie sperăm să deschidem 50% din capacitatea de interior a restaurantelor, iar de la 1 iulie să deschidem integral activitatea”, a spus Petrescu.
El a enumerat condiţiile în care ar putea fi deschise terasele în aer liber: distanţa dintre mese de cel puţin doi metri, iar personalul va purta măşti.
“În restaurante, în spaţiile comune şi clienţii ar urma să poarte măşti.
Sunt măsuri de siguranţă pe care e normal să le luăm, inclusiv luarea temperaturii la intrarea în restaurant, ca să creştem încrederea consumatorilor astfel încât ei să revină”, a afirmat Petrescu